altA Békés megyei SM szervezet háza táján minden a szabályoknak megfelelően folyik – állapította meg a közelmúltban jegyzőkönyveiben a szervezet Felügyelőbizottsága. Október elején alapos ellenőrzésen estek át a békésiek hivatalos iratai. A felügyelőbizottsági ellenőrök ugyanis – a hasonló szervezetekre is kiterjedő működési és működtetési szabályoknak megfelelően – a közelmúltban folytatták le az évente esedékes ellenőrzést.

A felügyelőbizottság a 2010. évi Ellenőrzési terv alapján négy lépésben végezte el a szervezet működésének vizsgálatát. Az ellenőrzés alá vett témakörök a 2009. évi Közhasznúsági jelentés, a szervezet gépjárműhasználata, a szigorú számadású nyomtatványok kezelése és nyilvántartása, valamint a folyó évi programok, pályázatok elszámolása voltak.

– Működésünk átláthatóságát és munkánk sikerét is jelzi, hogy a bizottság tagjai az ellenőrzések során mind a négy vizsgált területtel kapcsolatban rendben találták a könyveinket – reagált Herczegné Szabó Marianna, az SM szervezet elnöke az éves vizsgálat eredményére.

A Felügyelőbizottság már a 2011. évi ellenőrzési tervét is összeállította. Eszerint jövőre a 2010. évi közhasznúsági jelentés, a pénztár és az eszközleltár ellenőrzése, valamint a Nemzeti Civil Alap pályázat pénzügyi felhasználásának átvilágítása kerül majd az ellenőrök vizsgálatának középpontjába.