Békés megyei SM egyesületi tagokat is díjaztak a hagyományteremtő céllal megrendezett első házi süteménykészítő versenyen a közelmúltban Békéscsabán megrendezett Civil Börzén.

A Békéscsabai Egészségnapok kísérőrendezvényeként zajló XII. Civil Börzén újító ötletként házi süteménykészítő versenyt hirdettek a helyi civil szervezetek és tagjaik számára. A jóízűnek ígérkező megmérettetés sokak fantáziáját megmozgatta: több mint 30 civil közösség készített és zsűriztetett meg a börzén szebbnél-szebb édes és sós finomságokat.

A  békéscsabai Jókai Színházban november 19-én megrendezett civil eseményen több asztalt is megtöltöttek a versenyművek. A beérkezett süteményeket először szakavatott zsűri szemrevételezte és értékelte, majd a jelenlévők is leadták voksaikat: ahogy fogytak a sütemények, úgy mutatkozott meg egy-egy alkotás sikere.

A Békés Megyei SM-es emberek egyesülete is kivette a részét a versengésből: tagok és pártoló tagok nevezték be házi süteményeiket és készültek nagy lelkesedéssel a zsűri és a kóstoló közönség előtti megmérettetésre is. Az indulók: Hirmann Istvánné, Katona Nóra, Kósa Györgyné, Puskás Andrásné és Kiss Istvánné.
A siker sem maradt el: Kósa Györgyné Makó-szelete 3.helyezést, Puskás Andrásné pártoló tag őszibarackot formázó sütije pedig 2. helyezést ért el az édes sütemény kategóriában. A díjazott receptek és sütemények készítői megígérték: a 2011. december 10-i évzáró közgyűlésre újra elkészítik a süteményeket, hogy azokat azok is megkóstolhassák, akik a civil börzéről lemaradtak.

Herczegné Szabó Marianna egyesületi elnök elmondta: büszke a tagok teljesítményére és eredményeire, a lelkes csapat bizonyította, hogy helye van a jövő évi Nemzetközi Abylimpia közösségében is, ahol immár tágabb körben is megmutathatja a házi süteménykészítés csínját-bínját.

A Civil Börze gazdag programjából szemléző fotókat a Képtárban nézheti meg.

Fotók: Obetkó Miklós