Évek óta világszerte május utolsó szerdáján ünneplik az SM világnapját. Idén május 25-én kap a megszokottnál nagyobb hangsúlyt és figyelmet a sclerosis multiplex betegség. Magyarország harmadik alkalommal csatlakozik a nemzetközi kezdeményezéshez, hogy a hazai programokkal felhívja a közvélemény figyelmét a betegségre és a betegek mindennapi küzdelmeire. A Békés megyei világnapi programot Gyulán rendezik meg.

Az elmúlt két évben a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) több száz hazai beteg részvételével rendezett központi ünnepséget. Tavaly a fővárosi Petőfi Csarnokban találkoztak az SM betegek és az őket segítő hazai civil szervezetek képviselői. Ebben az évben a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének (SMBOE) tagszervezetei önállóan, saját megyei vagy régió központjukban rendeznek programokat a világnap alkalmából. A számos hazai helyszín révén így talán még többekhez eljuthat a világnap üzenete.

A Békés megyei SM egyesület Gyulán tartja meg világnapi programját. A Gyulai vár melletti tószínpadon köszöntőkkel és zenés műsorral várják a betegeket, családtagjaikat és pártolóikat, valamint minden olyan érdeklődőt, aki az SM világnap alkalmából jelképesen közösséget szeretne vállalni a betegekkel. A békés megyei rendezvényt SM világnap feliratú léggömbök levegőbe engedésével zárják május 25-én.

A Békés megyei rendezvény meghívója innen tölthető le.

Képtárunkban megnézheti a 2010-es SM világnapon készült fotókat.