Újabb fotók a képtárban!

Négy napon keresztül Berekfürdő ad otthont a második hazai abilympiának, a képességek és készségek vetélkedőjének. A játékokkal és szabadidős programokkal is tarkított eseményre a magyar résztvevőkön túl szlovákiai és szerbiai vendégeket is várnak.


Békés megyeiek tavalyi sikeres regionális programja után idén közösen szervezte meg a Békés megyei SM egyesület és a Sclerosis Multiplesxes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) az immár országosra kibővített rendezvényt. Berekfürdőn az elkövetkező napok folyamán nyolc versenyszámban – többek között hímzésben, kugliban, hidegtál készítésben, dartsban, táblajátékokban, közlekedési ismeretekben, szellemi vetélkedőben – mérheti össze ügyességét a mintegy negyven résztvevő.

Az esemény a vetélkedésen és jó hangulatú baráti találkozón túl rehabilitációs célokat is szolgál. A résztvevő SM szervezetek képviselői és SM beteg tagjai a rehabilitáció, a betegséggel való megküzdés, a mindennapok menedzselése terén megszerzett saját tapasztalataikat és jó gyakorlataikat is igyekeznek egymással megosztani Berekfürdőn.

A rendezvényen készült első fotók a Képtárban tekintehők meg.