A budapesti, központi SM világnapi rendezvényen túl az országban több vidéki helyszínen, így Békés megyében is megünnepelték május 30-án az SM betegek világnapját. A mezőhegyesi Békás-tó partján összegyűlt ünneplőket világnapi köszöntők, kulturális program és bográcsban főtt ebéd is várta.

Hazánk negyedik alkalommal csatlakozott ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, amely május utolsó szerdáját az SM-mel együtt élők világnapjának nyilvánította. Ezen a napon a világ számos pontján gyűlnek össze betegek, családtagok és pártolók, hogy kifejezzék szolidaritásukat a betegséggel küzdők felé és felhívják a figyelmet a ma még gyógyíthatatlan, számos különböző tünetet okozni képes ezerarcú betegségre, valamint az ellene folyó küzdelem fontosságára.

A Békés megyei SM egyesület ezúttal a mezőhegyesi Békás-tó partján rendezte meg világnapi programját. Az ünnepség késő délelőtt világnapi köszöntőkkel indult, majd a mezőhegyesi József Attila Általános és Művelődési Központ néptáncosai, versmondói és mazsorett csoportja szórakoztatta a mintegy 80-100 fős közönséget. A hazai vendégeken kívül a közelmúltban kialakított nemzetközi partnerkapcsolatok révén a Békés megyeiek egy ötfős aradi partnerdelegációt is vendégül láttak a világnapi rendezvényen. 

Az ünnepség keretében Herczegné Szabó Marianna példaértékű munkájukért kitüntetéssel jutalmazta az egyesületért legtöbbet tett civileket. Kitüntetést kapott: Papp Kálmán (Sarkad), Kónya Ilona, az egyesület alelnöke (Dévaványa), Hirmann Istvánné pártoló tag (Dombegyház), valamint Koppányi György és Koppányi Györgyné civil segítők (Gyula).

Ahogyan a fővárosban és a többi vidéki helyszínen, úgy Mezőhegyesen is a színes léggömbök magasba engedésével zárult az idei SM világnapi program hivatalos része. A Békás-tó partjáról felszálló ötven színes léggömb jelezte a békés megyei SM-es betegek, segítőik és támogatóik összetartozását.

Az ünnepséget követően az egyesületi tagokat és a meghívott vendégeket szabadtűzön és bográcsban főtt újházi tyúkhúslevessel és sertéspörkölttel vendégelte meg a Békés megyei egyesület.

A világnap apropóján, az ünnepséget és az ebédet követően a megyei egyesület ünnepi közgyűlést tartott Mezőhegyesen. A tagság újabb négy évre ismét bizalmat szavazott a vezetőségnek a tisztségviselők újraválasztásakor: ennek értelmében Herczegné Szabó Marianna továbbra is elnökként, Kónya Ilona pedig alelnökként dolgozik a szervezet élén, s a felügyelő bizottság mandátumát is megújították.

Böngésszen a mezőhegyesi programon készült fotók között!