Vadhús rotyogott a békés megyei SM betegek egyesületének bográcsában a Gyulavári kastélynapok rendezvényén a gyulavári sportpályán.

A háromnapos Gyulavári kastélynapok rendezvénysorozat második programnapján bográccsal, fűszerekkel, jól bevált receptekkel felszerelkezett csapatok sorakoztak fel a Gyulához tartozó Gyulavári sportpályáján, s kezdetét vette az immár hagyományos, szabadtűzön készülő bográcsos ételek versenye. Ezúttal vadhúst főztek a csapatok. Ebédidőben előbb a zsűri, majd a csapatok meghívott vendégei értékelték az elkészült ételeket. A társaság ebédjéről a Hírmann Istvánné, Szilágyi Ferencné és Szabó György alkotta csapat gondoskodott. A versenyen helyezést ugyan nem értek el, ám a békés megyei SM egyesület színeiben versenyző csapat bográcsában készült ételre mégis bőven akadt jelentkező, sokan látogattak ki a programra a szervezet tagjai és pártolói közül is.

A szervezetet évek óta támogató Gerhard Stengel révén a vadhús után édességgel zárták az ebédet Gyulaváriban az egyesület tagjai és vendégei. A gyulai civilek és a megyei SM betegek német származású elkötelezett támogatója a május 30-án Mezőhegyesen megrendezendő megyei SM világnapi rendezvényre is felajánlott egy jelentős édességcsomagot.

Az SM-esek egyesülete a kastélynapok keretében megrendezett, civil szervezetek bemutatkozásának helyet adó Civil korzón is megjelent, ahol standdal, információs anyagokkal és az érdeklődőkkel beszélgetve igyekeztek a szervezet tagjai és vezetői minél többekkel megismertetni a közösséget és tevékenységét.

Nézze meg a Képtárban a kastélynapokon készült fotókat!