Mezőhegyesen találkozott az SM betegeket segítő önkéntesek tíz fős, dél-békési csoportja. A gyulai civil referenssel kiegészült csapat a mezőhegyesi vállalkozók bálján vett részt március közepén, ahol jelenlétükkel a megyében folyó önkéntes programot igyekeztek népszerűsíteni.A kikapcsolódásra, kapcsolatteremtésre is alkalmas találkozón való részvétel újabb együttműködéseket eredményezett. Herczegné Szabó Marianna, a Békés megyei SM egyesület elnöke, az önkéntes program koordinátora elmondta: az est folyamán több helyi vállalkozó is felajánlotta segítségét az SM Világnap támogatására, amit Mezőhegyesen, a Békás-tó partján piknik formájában terveznek megrendezni 2012. május 30-án.

A mások támogatására szoruló SM betegek otthoni segítségnyújtását céljául kitűző önkéntes program tágabb közösséggel való megismertetése több szempontból is fontos kérdés. Mind többen hallanak a lehetőségről, annál könnyebben találhatók meg az önkéntesek segítségére igényt tartó SM betegek. Emellett az ügy iránt elkötelezett helyi vállalkozásokkal és vállalkozókkal együttműködve könnyebben előteremthetők a program finanszírozásához szükséges anyagi feltételek is.

Az egyesületi elnök arról is beszámolt: a rendezvényen Simonka György parlamenti képviselő is elismerően beszélt a vállalkozók és a civil szféra közeledéséről. A hasonló programok pedig nem csupán a kapcsolatteremtés, a támogatókeresés, hanem az önkéntesek folyamatos motiválása szempontjából is hasznosak a teljes közösség számára is.

A rendezvényen készült fotók a Képtárban nézhetők meg.