Segítőként vett részt a békés megyei SM egyesület önkéntes közössége a fogyatékkal élő emberek számára rendezett gyulai farsangi mulatság előkészületeiben és lebonyolításában.

Néhány hónapja lelkes önkéntesek közössége segíti békés megyében az arra rászoruló és a segítséget igénylő SM betegeket. Az érintettek a napi teendők elvégzésében, bevásrálásban, a ház körüli és háztartási munkák elvégzésében, nagy hó idején hólapátolásban számíthatnak az önkéntesek munkájára. Az önzetlenül munkájukat felajánlók alkalmi látogatása a napi teendők megkönnyítése mellett lelki támogatást is jelent a beteg embereknek.

A Békés megyében 2011. decemberében, kísérleti jelleggel indult el az önkéntes mintaprogram, aminek kidolgozásában a megyei SM egyesület mellett a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány és az Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is szerepet vállalt.

Az önkéntesek ezúttal nemcsak SM betegeknek segítettek, hanem a gyulai Civil Szolgáltató Központ fogyatékkal élő emberek számára szervezett farsangján segédkeztek. A jelmezbál résztvevőit a színes programon túl ajándékok is várták, amelyeket Gerhard Stengel, a városi civilek elkötelezett támogatója és adományozója ajánlott fel.

A farsangon készült fotók a Képtárban találhatók.