Május közepén harmadik alkalommal rendezték meg Gyulán a hajdani Wenckheim–Almásy-kúria környékén az immár hagyományos, gasztronómiai, kulturális és egészséges életmód tematikát követő Gyulavári Kastélynapok programsorozatát. A szombat délelőtti bográcsos vadfőző versenyen két csapattal is elindult a Békés megyei SM betegek egyesülete.

A háromnapos rendezvény keretében zenés-táncos bemutatók, kulturális programok, koncertek, civil szervezetek bemutatkozása is várta a kastélykertbe látogató helyieket és a messzebbről érkezőket is.

Herczegné Szabó Marianna, a Békés megyei SM egyesület elnöke elmondta: ugyan a Nemsemmi és Remekel néven versenyző egyesületi vadfőző csapatok nem értek el helyezést a főzőversenyen, ennek ellenére a közösség minden tagja jól érezte magát az együtt töltött nap folyamán, így újabb közösségi élményekkel gazdagodhatott a csapat. Az SM egyesület csapatát a program során Fazekásné Dr. Magda Erzsébet Békés, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexesek Egyesülete Egészségügyi és Szociális Alapítványának kuratóriumi elnöke is meglátogatta.

A Gyulavári Kasélynapokon készült fotók ide kattintva nézhetők meg.