Április utolsó napján a személyi jövedelemadóból felajánlható 1% gyűjtése, valamint a média működése és annak szerepe lesz a békés megyei SM egyesület soron következő klubfoglalkozásának témaköre. A találkozóra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Évről-évre több százezer hazai adózó dönt úgy, hogy nem rendelkezik személyi jövedelemadója egy százalékának civil szervezetek részére való felajánlásáról. Ezzel évente összességében sokmilliós nagyságrendű támogatástól esnek el a működtetésükhöz, programjaik megszervezéséhez minden forintnak és felajánlásnak örülő civilek.

A békés megyei SM betegek egyesülete felelősségének érzi, hogy minél többeket meggyőzzön arról: döntsenek adójuk egy százalékáról a civilek javára. Herczegné Szabó Marianna egyesületi elnök a téma fontosságát hangsúlyozva kiemelte:
- 2012-ben százezres nagyságrendű volt a civil szervezet részére az adózók által felajánlott összeg, amelyet működésre és egyesületi programok finanszírozására fordítottunk. Egyesületünk tagjai, családtagjaik, ismerőseik is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy 2013-ban is jelentős összeg segíthesse szervezetünk fenntartását.

A 2013. április 30-án délután, a Gyulai Civil Házban megrendezett egyesületi klubnapon részletes tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők az adófelajánlás módjáról és feltételeiről.
Ha a békés megyei SM egyesületet kívánja támogatni, töltse le és nyomtassa ki a Rendelkező nyilatkozatot, amelyben megtalálja az érvényes adófelajánláshoz szükséges további tennivalókat is.

A klubfoglalkozás második témaköre a média sokakat foglalkoztató, ám részletesen kevesek által ismert működése lesz. A rendezvényen a témában jártas szakember tart előadást.

Az előadásokat követően kötetlen beszélgetéssel folytatódik a program, ahol büfével is várják a résztvevőket. A rendezvény helyszíne és időpontja:
Gyulai Civil Ház (Gyula, Esze Tamás utca 2.)
2013. április 30. (kedd) 15 óra

A februári, a házasság és betegség témakörét körüljáró teltházas klubnapon készült fotók - több száz, egyéb egyesületi rendezvényen készült képpel együtt - a Képtárban nézhetők meg.