A sclerosis multiplex világnapját megelőző hétvégén több százan, az ország minden részéből érkeztek Esztergomba, hogy egy jótékonysági futóversenyen fejezzék ki támogatásukat az SM betegséggel élők iránt.

Érintett betegek, családtagok, valamint őket támogató amatőr és profi sportolók egyaránt indultak a Duna-parton megrendezett jótékonysági futóversenyen Esztergomban. Az 5 és 10 kilométeres versenyben is vettek részt jó állapotban lévő SM betegek, de e távokon a többséget az érintettekkel szolidaritást vállaló egészséges indulók adták. Külön, rövidebb távú futamot indítottak gyerekeknek is.

A Békés megyei SM egyesület 23 fővel, köztük 4 önkéntes segítővel képveseltette magát a rendezvényen. A futóversenyek után egy kilóméteres gyaloglókör indult a Duna-parton, amelyet a mozgáskorlátozott betegek egy része is teljesített. A békés megyeiek közül 11 fő sétálta végig a szimbolikus távot.

A rendezvény célja az adománygyűjtés mellett azt volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a közelgő május 30-i SM Világnapra, hogy országszerte jobban odafigyeljenek az SM betegség által érintett emberekre és családokra.

A rendezvényről készült fotógaléria az Magyar Scerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány Facebook oldalán, ide kattintva érhető el.