Immár sokéves hagyomány, hogy a Békés megyei SM betegek egyesülete versenyző delegációt küld a Szlovákiában megrendezett Abilimpiára, az SM betegek játékos vetélkedőjére.

A békés megyei egyesület ezúttal négy SM beteg tagtárssal - Szilágyi Ferencné, Húsvéth Tímea, Joó Angéla, Pap Kálmán - és segítőikkel - Kovács András és Joó Csaba - képviseltette magát a szlovákiai Széles-tónál (Zemplinska Sirava) megrendezett SM Abilimpián, a készséges és képességek vetélkedőjén.

A nagy kiterjedésű Széles-tó víztároló a Kelet-Szlovákiai síkság északi részén terül el, Kelet-Szlovákia tengerének is nevezik. Az SM Abilimpia már visszatérő rendezvénye a kitűnő klímájának köszönhetően elsősorban nyári üdülőövezetként ismert helynek. A szlovák nemzeti SM szervezet által házigazdaként jegyzett nemzetközi programon a Kárpát-medencében működő országos vagy regionális SM szervezetek csapatai mérik össze tudásukat. A versenyeken kizárólag SM betegek indulhatnak. A vetélkedő játékos formában zajlik, a precizitást, aprólékosságot és kreativitást kívánó feladatok a betegek manuális és koncentrációs képességeinek edzésében, fejlesztésében is segíthetnek.    

A Békés megyei csapat ezúttal is szép eredményekkel, 8 érmes helyezéssel tért haza a június 1-4. között megrendezett versenyről.

Eredmények:
Szilágyi Ferencné  
- virágkötészet 2.hely
- hímzés 2. hely
Húsvéth Tímea
- üvegfestészet 1.hely
- hímes tojás festés 1. hely
- dekupázs 2.hely
Joó Angéla
- hidegtál készítés 2. hely
- mézeskalács díszítés 2. hely
Pap Kálmán
- fafaragás 3. hely

A Békés megyei SM egyesület vezetősége és tagjai büszkék a betegtársak által elért sikerekre.

Az Abilimpián készült fotók ide kattintva nézhetők meg.