December elsején Gyulán tartotta immár hagyományos, évzáró közgyűlését az SM betegek békés megyei szervezete. Az idei év értékelésén túl a 2019-es tervekről is szó esett a találkozón.

Herczegné Szabó Marianna, a szervezet elnöke éves összegzésében kiemelte: 2018-ban is számos olyan programot sikerült megszervezniük, amelyek a betegek közötti kapcsolatokat erősítették. Kirándulásokon, továbbképzéseken, fesztiválokon, jótékonysági rendezvényeken vettek részt, amellyel saját közösségük mellett a társadalom más csoportjainak javát is szolgálták. Folyamatos az SM Admománybolt működése is, a csaknem 5 éve, mintaprogramként indult társadalmi vállalkozás várakozáson felül beváltotta a hozzá fűzött reményeket. 2019 elé is bizakodva néznek, terveik szerint az elkövetkező év is aktívan, a közösségi építkezés jegyében telhet majd.

A Békés Megyei Sclerosis Multiplexesek Egyesülete Egészségügyi és Szociális Alapítványa új kiadványát is bemutatták. Az SM Kisokos című füzet számos praktikus információt tartalmaz a békés megyei SM betegek számára az általuk elérhető egészségügyi és szociális szolgáltatásokról.

A közgyűlésen az egyesület vezetésének meghívására Fazekasné Dr. Magda Erzsébet, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány ügyvezető titkára és az SM betegek országos szervezetének elnöke is részt vett. Furcsa Józsefné elnök arról számolt be: 2019-ben új szakaszba lép az országos SM együttműködés. Jelenleg Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében működnek erős megyei SM szervezetek. A betegek érdekében a többi megyében is aktívabb egyesületi jelenlétet szeretnének kialakítani.

Az új SM Kisokos ide kattintva nézhető meg.

Az eseményről a Gyula Televízió is beszámolt, az összefoglaló videó ide kattintva nézhető meg.
A Gyula Televízió írása itt található, a rendezvényen készült fotók itt nézhetők meg.

Fotó: Gyula Televízió