Évértékelő, csapatépítő és csapatünneplő önkéntes gálát szervezett a szervezet körül tevékenykedő segítők és partnerszervezetei számára a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete.


A december 30-i programon összegezték a 2019-es év eseményeit és eredményeit, s az új évre előre mutatva felvázolták a 2020-as terveket is.

A rendezvényen elhangzott: az SM betegek békés megyei egyesületének sikeres tevékenységéhez nagyban hozzájárultak a szervezetet segítő önkéntesek is. A közösség mintegy félszáz önzetlen, önkéntes tevékenységet végző emberrel volt kapcsolatban. Jelenleg huszonnégy állandó önkéntessel dolgoznak együtt, akik nemcsak az SM egyesületet, de a civil közösség más partnereinek munkáját is segítik alkalmanként.


Az önkéntes gála jó alkalmat adott az önkéntesek munkájának elismerésére. Herczegné Szabó Marianna, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének elnöke oklevéllel ismerte el Kiss József, a Gyulai Civil Szervezetek Szövetségének elnöke, valamint Szilágyi Gergelyné és Irimiás Zsolt tevékenységét.


Az immár ötödik alkalommal megszervezett gyulai gálaesten vacsora, közös koccintás és zene várta az önzetlenül is segítséget kínáló önkénteseket.


Az eseményről a Gyulai Hírlap és a Gyula Televízió is beszámolt, az összefoglalók ide és ide kattintva nézhetők meg.