Tíz év után szeptemberben ismét Gyulán rendezik meg az SM betegek immár hagyományos, országos találkozóját, amelyre ezúttal is több száz beteget és támogató családtagot várnak az ország minden pontjáról.

Sokéves hagyomány, hogy évről-évre valamely nagyváros invitálja meg az SM betegeket és civil közösségeiket, hogy egy kellemes, ismeretterjesztő előadásokkal és kulturális programokkal is színesített napot töltsenek el egymás társaságában a betegtársak.

Herczegné Szabó Marianna, a Békés megyei SM egyesület elnöke, az idei Országos SM Nap főszervezője elmondta: 2009 után ismét Gyula várja az SM betegeket! A szeptember 7-i rendezvényen ezúttal is számos, a betegségükkel kapcsolatos információval gazdagodhatnak a résztvevők. A korábbi évekhez hasonlóan Gyulán is elismert, neves neurológusok tartanak előadásokat az SM legaktuálisabb kérdéseiről. A szakmai program szervezése folyamatban van, a békés megyei házigazdák tartalmas, de kikapcsolódást is ígérő programot állítanak össze őszre.
Az Országos SM Napot megelőző pénteken a hazai SM szervezetek külföldi partnerszervezeteinek bevonásával nemzetközi SM szekciónapot is szerveznek.

A részletes programról, a jelentkezés módjáról az év folyamán honlapunkon további információkat is találhatnak majd a találkozó iránt érdeklődő betegek és hozzátartozóik.

Támogató