Adománybolt törzsvásárlói kártyát bocsátott ki a Békés Megyei SM Emberek Közhasznú Szervezete Gyulán.

Amint arról a Gyulai Hírlap cikke beszámolt: az egyesület az üzlet egy hónapos fennállása alkalmából találkozóra hívta a támogatókat, a SM betegeket és a törzsvásárlókat.

Egy hónapja nyílt meg az SM adománybolt a piacon, s ez alatt a rövid idő alatt olyan érdeklődés mutatkozott a portékák iránt, hogy törzsvásárlói kártyát bocsátott ki a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete. Az egyesület azonban nemcsak az adományok kereskedelmével foglalkozik, hanem gondot visel az adományozók, törzsvásárlók és SM betegek mentális egészségére is. Ezért SM szervezet a hónapforduló alkalmából baráti beszélgetésre és halászlevezésre invitálta a támogatókat és vásárlókat.

- A törzsvásárlói kártyával szeretnénk gesztust gyakorolni a törzsvásárlóink felé, hiszen ők napról napra ellátogatnak hozzánk és vásárolnak. A kártya tulajdonosai 15% kedvezményben részesülnek. Ezen túl szeretnénk közösségi találkozókat tartani, ahol a vásárlók találkozhatnak az SM betegeinkkel. Úgy gondoltuk, itt az ideje annak, hogy találkozzon egymással beteg, adományozó és törzsvásárló. Éppen ma van, hogy egy hónapja megnyitott a bolt, nagyon sok az érdeklődő. Azt tapasztaljuk, hogy a társadalmi felelősségvállalást is tudjuk biztosítani – nyilatkozta a Gyulai Hírlapnak Herczegné Szabó Marianna, az egyesület elnöke, aki az összejövetelen a hónap önkéntes dolgozóját virággal köszöntötte.

Vass Ferencné Julcsi elmondta, hogy mivel megváltozott munkaképességű és nem talál munkát, szívesen jelentkezett önkéntesnek. - Úgy gondolom, sokkal hasznosabban tudom eltölteni az időt, ha nem otthon ülök, ráadásul nagyon szeretek emberek között lenni – indokolta az önkéntességét Vass Ferencné.

A boltban nagyon színes a termékpaletta, ruhaneműből a leggazdagabb a kínálat, s nagy igény mutatkozna műszaki cikk adományokra.

Forrás: Gyulai Hírlap, fotó: Hargittai Éva