Az erdélyi Kovásznáról érkeztek tapasztalatcserére határon túli magyar partnerek a Békés megyei SM egyesülethez.

A kovásznai Írisz Ház égisze alatt működő Írisz bolt üzletvezetője és segítői érkeztek a gyulai SM-adományboltba május 24-én. Amint arra a Gyulai Hírlap írása is emlékeztet: a gyulai és a kovásznai civil szervezet korábban együttműködési megállapodást írt alá, amelynek részekén kölcsönösen betekinthetnek egymás szakmai munkájába.

Herczegné Szabó Marianna, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének elnöke a lapnak elmondta, a két fél a Hálózat a társadalmi vállalkozások sikerességéért című programsorozat konferenciáján kötött egymással együttműködési szerződést, ennek köszönhetően betekinthetnek egymás szakmai munkájába.

A kovásznai Írisz bolt vezetősége már vendégül látta fürdővárosi partnerét, így most a külhoni egyesület érkezett tapasztalatcserére Gyulára. A határon túli magyar vendégek a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján vettek részt, majd felkeresték gyulai partnerüket.

Deák Csaba, az Írisz Bolt üzletvezetője elmondta, szeretnék minél szorosabbra fűzni az együttműködést, amely már most is hasznosnak bizonyult. A közeljövőben is rendszeresen szerveznek látogatást a felek, hogy tapasztalatot cserélhessenek – fejtette ki.

A látogatásról a Gyula Televízió is beszámolt, a videóanyag ide kattintva nézhető meg.

Támogató