Több sportágban mérhették össze tudásukat azok az érdeklődők, akik részt vettek a fogyatékkal élők, betegek és sérültek minapi gyulai sportnapján.

Amint arról a beol.hu írása beszámol: a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete által rendezett program az esélyegyenlőséget és az összefogást is szolgálta. Nyikora Péterné Szabó Marianna, az egyesület vezetője úgy nyilatkozott: ép sportolók és más civil szervezetek, a Dél-Alföldi Wellness Egyesület és a Harruckern Sport Egyesület tagjai is bekapcsolódtak az eseménybe. A civil vezető kitért arra, hogy olyan sportágakat választottak, amelyekben tartható a másfél méteres távolság, így a jelenlévők dartsban, snookerben és asztaliteniszben mérhették össze a tudásukat. Emellett természetesen a további egészségügyi előírásokra is figyeltek. Érdekesség, hogy az ifjabb generáció mellett senior korosztályú sportemberek is ellátogattak a programra, így a nemzedékek közötti elfogadást ugyancsak segítette az esélyegyenlőségi délután.

Elhangzott: a rendezvény helyszíne is szimbolikus jelentőségű, hiszen ott hamarosan elkészül egy bowling-terem, amely a fogyatékkal élők sportolását segíti majd.

A rendezvényről a Gyulai Hírlap is beszámolt, az írás itt olvasható.
Az eseményről a Gyula televízió is hírt adott, az összeállítás ide kattintva nézhető meg.

A programon készült fotók ide kattintva nézhetők meg.